Performance
Department.

Thuiswerken met Performance Department: hoe vergaat het Patricia?

24/04/2020
Imgerd Friso

Thuiswerken is momenteel het devies. Net nu we zo’n goed koffiezetapparaat op kantoor hebben. Het is niet anders. We werken nu ongeveer een maandje thuis en dat is anders voor iedereen. Hoe ervaren alle PD’ers het thuiswerken? In deze interviewserie gaan we alle collega’s langs om te vragen hoe zij de hele ‘intelligente lockdown’ ervaren. Voor ons tweede interview werd Patricia aan een vragenvuur onderworpen!

“Hey Patricia, hoe gaat het op met moment met je?”

“Het gaat eigenlijk best prima met me. Het zijn rare tijden, maar we proberen er gewoon het beste van te maken.”

“Mooi! Wat zijn jouw thuiswerk-essentials?”

“Voor mij is het belangrijk om een routine te hebben. Ik volg in de ochtend dezelfde routine als wanneer ik naar werk zou gaan, alleen een uurtje later. Daarnaast probeer ik te lunchen op een vast moment en na de werkdag doe ik ook niets meer met mijn laptop zodat ik echt het gevoel heb dat ik klaar ben.”

“Dat hoor ik van meer mensen! Stel je vergelijkt op kantoor werken en thuiswerken, wat zijn voor jou dan de belangrijkste verschillen?”

“Het belangrijkste verschil is het sociale contact. Op kantoor heb je altijd je collega’s om je heen, maar nu zit ik alleen thuis. Je gaat dan toch de gezelligheid missen.”

“Dat is heel herkenbaar! Waar stoor jij je thuis eigenlijk het meest aan?”

“Ik stoor me niet aan zoveel. Het scheelt dat ik alleen woon en dus geen last heb van bijvoorbeeld huisgenoten. Wel was het fijn geweest om een tuin te hebben, vooral met dit lekkere weer.”

“En wat vind je thuis juist erg leuk?”

“Ik vind het fijn dat het lekker rustig is en doordat ik geen reistijd meer heb, houd ik meer tijd over om te sporten en meer te koken. Ik kom dus helemaal fit uit deze situatie.”

“Ik ben benieuwd, haha! Hoe zorg jij dat je thuis productief blijft?”

“Door afspraken te maken met mezelf over wat ik ga doen en wat ik af wil hebben die dag. Om de één à twee uur neem ik dan een korte pauze zodat ik daarna weer verder kan. Een muziekje op de achtergrond helpt mijn concentratie ook.”

“Wat voor tips heb je voor je mede-thuiswerkers?”

“Probeer zoveel mogelijke je normale routine aan te houden. Ik denk ook dat blijven bewegen erg belangrijk is, al is het maar elk uur een paar rondjes lopen door je woonkamer.”

“Ik zie alle collega’s al synchroon ijsberen! Wat is eigenlijk het eerste wat je wil/gaat doen wanneer alles weer ‘open’ gaat?”

“Waar ik nu al naar uit kijk is om gewoon weer met vrienden gezellig uit eten te gaan.”

“I feel you. Denk je dat de wereld er na deze pandemie anders uit gaat zien en zo ja, in welk opzicht?”

“Dat denk ik wel, je ziet nu bijvoorbeeld al dat veel bedrijven hun hele strategie moeten omgooien om zo staande te blijven. Je ziet in verschillende branches dat de digitalisering is versneld en ik verwacht ook dat de invloed hiervan zichtbaar zal blijven. Ook denk ik dat meer bedrijven gebruik gaan maken van de thuiswerk-optie, we zien nu dat het voor veel beroepen prima te doen is.

Daarnaast worden er misschien minder handen geschud.”

Follow us

We send out a newsletter every month full of latest news, tips and tricks.

contactcontact

Donauweg 10, 1043 AJ Amsterdam
(020) 261 89 39
Open: 08:30 - 18:00
© 2021 Performance Department