Performance
Department.

Thuiswerken met Performance Department: hoe vergaat het Maarten?

26/04/2020
Imgerd Friso

Thuiswerken is momenteel het devies. Net nu we zo’n goed koffiezetapparaat op kantoor hebben. Het is niet anders. We werken nu ongeveer een maandje thuis en dat is anders voor iedereen. Hoe ervaren alle PD’ers het thuiswerken? In deze interviewserie gaan we alle collega’s langs om te vragen hoe zij de hele ‘intelligente lockdown’ ervaren. Maarten was aan de beurt voor alweer ons derde thuiswerk-interview!

“Maarten, kerel. Hoe gaat het momenteel met je?”

“Gezien de situatie wel goed. Het is nog steeds wennen en best wel raar, maar probeer nog wel steeds het beste ervan te maken.”

“Wat zijn jouw thuiswerk-essentials?”

“Iets van achtergrondgeluid, soms wat afleiding en m’n bidon met water. Ik merkte dat ik niet heel veel dronk maar nu ik de bidon naast me heb staan drink ik er, meestal onbewust, best wel veel uit.”

“Stel je vergelijkt op kantoor werken en thuiswerken, wat zijn voor jou dan de belangrijkste verschillen?”

“Toch wel het contact met de collega’s. Op kantoor kan je sneller even een praatje maken en vanuit thuis gaat dat minder makkelijk. Ik kan natuurlijk wel m’n vader om de zoveel tijd lastigvallen maar dat is toch anders.”

“Waar stoor jij je thuis het meest aan?”

“Gelukkig niet aan veel. Maar er wordt in de garages vlakbij het huis brommers en scooters opgevoerd en dat moet natuurlijk getest worden. Nu ik thuis zit merk je pas hoe vaak die een rondje door de straat rijden en dat gaat na een tijdje best wel irriteren.”

“Wat vind je thuis juist erg leuk?”

“Dat ik geen reistijd meer heb is best wel een groot voordeel, zodat ik het s ochtends iets rustiger aan kan doen en best wel ontspannen met werk kan beginnen. Daarnaast ben ik blij dat ik nog thuis woon zodat het niet al te stil is, en we bijvoorbeeld gewoon een spelletje kunnen doen wanneer we er zin in hebben.”

“Hoe zorg jij dat je thuis productief blijft?”

“Om de zoveel tijd neem ik een pauze om even de beentjes te strekken en wat drinken te pakken. Daarnaast loop ik na de lunch buiten even een rondje zodat ik ook even in de frisse lucht ben in plaats van de hele tijd binnen opgesloten te zitten.”

“Wat voor tips heb je voor je mede-thuiswerkers?”

“Neem om de zoveel tijd even een pauze om de benen te strekken, ook al is het twee rondjes om de tafel heen of om wat drinken te pakken. Zorg daarnaast ook dat je nog iets van een routine hebt zodat er nog wel een verschil blijft tussen de werkweek en het weekend.”

“Wat is eigenlijk het eerste wat je wil/gaat doen wanneer alles weer ‘open’ gaat?”

“Met vrienden wat afspreken en misschien naar de bioscoop toe gaan, gewoon om weer onder de mensen te zijn.”

“Denk je dat de wereld er na deze pandemie anders uit gaat zien en zo ja, in welk opzicht?”

“Ik denk zelf dat er niet heel veel gaat veranderen. Er zijn bijvoorbeeld nu nog genoeg mensen die zich niet aan de minimale afstand houden. Misschien dat thuiswerken wat normaler gaat worden, maar geen grote veranderingen.”

Follow us

We send out a newsletter every month full of latest news, tips and tricks.

contactcontact

Donauweg 10, 1043 AJ Amsterdam
(020) 261 89 39
Open: 08:30 - 18:00
© 2021 Performance Department