Performance
Department.

Thuiswerken met Performance Department: hoe vergaat het Carlos?

16/04/2020
Imgerd Friso

Thuiswerken is momenteel het devies. Net nu we zo’n goed koffiezetapparaat op kantoor hebben. Het is niet anders. We werken nu ongeveer een maandje thuis en dat is anders voor iedereen. Hoe ervaren alle PD’ers het thuiswerken? In deze interviewserie gaan we alle collega’s langs om te vragen hoe zij de hele ‘intelligente lockdown’ ervaren.

“Ha Carlos, hoe gaat het momenteel met je?”

“Het gaat gelukkig goed met me. Natuurlijk is het wel vreemd om een poosje zo te leven, maar ik mag niet klagen. Ik hoop wel dat het ‘normale’ leven binnenkort weer langzamerhand opgepakt wordt.”

“Dat is goed nieuws! Wat zijn eigenlijk jouw thuiswerk-essentials?”

“Mijn thuiswerk-essentials zijn vooral afleidingen. Ik ben inmiddels begonnen aan de derde puzzel in deze crisistijd, dus zo nu en dan ga ik even een half uurtje puzzelen.

Het helpt mij om ervoor te zorgen dat ik productief blijf gedurende de dag, want het stimuleert mijn hersenen (ofzo).”

“Dat is een goeie. Moet je eens meenemen naar kantoor. Als je op kantoor werken en thuiswerken vergelijkt, wat zijn voor jou dan de belangrijkste verschillen?”

“Mijn collega’s natuurlijk en Emilio! Ik mis ze. Normaal gesproken zie je je collega’s zo enorm veel, waardoor je eraan gewend raakt. Als dat plotseling omslaat, dan doet dat toch wat met je.

Gelukkig zien we elkaar nog geregeld via digitale meetings. Het hapert soms wel wat, maar het is beter dan niets. Zo blijven we in ieder geval op de hoogte!”

“Lief, dankje. Waar stoor jij je thuis het meest aan?”

“Ik heb niet per se iets. Misschien dat ik thuis niet één specifieke werkplek heb. Op kantoor hebben we allemaal een bureaustoel met verstelbaar bureau, waardoor je altijd goed kunt zitten – of staan. Thuis zit ik prima, maar ik merk wel dat ik iets vaker wissel van houding. Ik verplaats me regelmatig door het huis heen met mijn laptop.”

“En wat vind je thuis juist erg leuk?”

“Nu het gelukkig wat warmer wordt buiten, kan ik in de pauze buiten eten, dat vind ik fijn. Ik kom nu voor mijn gevoel veel te weinig buiten, maar helaas kan het even niet anders.”

“Je bent niet alleen. Hoe zorg jij dat je thuis productief blijft?”

“Ik zorg ervoor dat ik productief blijf door niet altijd op dezelfde plek te werken. Meestal werk ik vanaf het bureau in mijn slaapkamer, maar soms werk ik ook in de woonkamer of vanuit de tuin. Door niet steeds dezelfde vier muren om mij heen te hebben blijf ik productief.”

“Wat voor tips heb je voor je mede-thuiswerkers?”

“Zoek af en toe afleiding van je beeldscherm en probeer zo goed als het kan fysiek ook actief te blijven! Thuis trainen kan op veel manieren. Hier zijn nu ook genoeg video’s over te vinden (mocht je geen idee hebben hoe je het aan moet pakken). Zelf probeer ik elke dag een half uurtje te pakken om thuis te trainen of een rondje te gaan lopen, wat tot nu toe nog aardig lukt.”

“Bedankt, fitboy! Wat is het eerste wat je wil/gaat doen wanneer alles weer ‘open’ gaat?”

“Hoewel het nog lang gaat duren voor het weer kan, heb ik nu al zin in een festival, concert of ander evenement. Hier had ik er deze zomer ook een aantal van op de planning, maar deze gaan helaas niet meer door, wat begrijpelijk is. Gelukkig worden deze op een later moment ingehaald, dus ik ben benieuwd!”

“Denk je dat de wereld er na deze pandemie anders uit gaat zien, en zo ja, in welk opzicht?”

“Ik denk dat mensen onbewust meer afstand van elkaar gaan houden. Iedereen raakt er nu aan gewend om verder uit elkaar staan en elkaar de ruimte te geven.

Verder denk ik dat er niet heel veel gaat veranderen in hoe mensen met elkaar omgaan, iedereen moet weer door dus veel dingen zullen niet blijvend veranderen door de pandemie.”

Follow us

We send out a newsletter every month full of latest news, tips and tricks.

contactcontact

Donauweg 10, 1043 AJ Amsterdam
(020) 261 89 39
Open: 08:30 - 18:00
© 2021 Performance Department